Afbeelding
Foto: Hans Peijs

LBKR: 'Neem je verantwoordelijkheid en stop met lesgeven'

Algemeen

De LBKR meent dat rijschoolhouders hun verantwoordelijkheid moeten nemen bij de huidige coronacrisis en adviseert de leden om tijdelijk te stoppen met alle activiteiten. "Onze prioriteit op dit moment is de gezondheid van iedereen", laat voorzitter Jos Post weten.

De LBKR constateert dat er van overheidswege geen duidelijke regels omtrent het geven van rijlessen zijn. "Er kan en mag dus rijles gegeven worden, tenminste als dit met wederzijdse instemming geschiedt", aldus Post. Maar de vraag is of je nog rijles moet willen geven. De LBKR vindt van niet. "Het is ondoenlijk om in een lesauto (gesloten ruimte) aan de regels van het RIVM te voldoen (1,5 meter tussenruimte) en ook het regelmatig schoonmaken van het interieur van de auto is een wassen neus. Denk maar aan een stuuringreep." 

 Moeilijke   tijden
De brancheorganisatie realiseert zich dat er moeilijke tijden zijn aangebroken. "We snappen ook als geen ander dat als je kosten doorlopen en je geen inkomen hebt, het besluit om te stoppen verschrikkelijk moeilijk is. Wij hopen op snelle actie in Den Haag voor een verplichte stop en waarbij financiële steun toegezegd wordt."

Afbeelding
Leerlingen tevreden over de wijze waarop rijscholen omgaan met lange reserveringstermijnen 31 minuten geleden
Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 23 uur geleden
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 24 apr, 16:15
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16