Afbeelding

Nieuwe eisen lesvoertuigen C en D in april bekend

Algemeen

Advies aan iedereen die op het punt staat een nieuw lesvoertuig in het C- en D-segment aan te schaffen: wacht nog even. In april wordt namelijk bekend aan welke nieuwe eisen examenvoertuigen in vervolg moeten voldoen. Met name de aanwezigheid van bepaalde ADAS-systemen alsook het antwoord op de vraag 'blijven het spiegels of worden het camera's?' worden belangrijk. Overweegt u de aanschaf van een nieuw voertuig? Neem dan contact op met een CCV-examenmanager voor advies. 

Dit adviseert het CBR dat in 2018 startte met een werkgroep om de eisen die gesteld worden aan de examenvoertuigen voor de praktijkexamens van de categorieën C en D (en alle onderliggende en bijbehorende categorieën) samen grondig te bekijken.
De insteek is om met alle partijen te komen tot nieuwe, toekomstbestendige voertuigeisen die de basis vormen voor de opleiding en examens van de chauffeur van de toekomst. De werkgroep bestaat uit een combinatie van leden vanuit de klankbordgroep, het College van Deskundigen en CCV. In april volgt uitgebreide informatie.

Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 6 uur geleden
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2