Afbeelding

Verkeersbord is leidend bij nieuwe maximum snelheid

Algemeen

Als al voor 16 maart op een snelweg een verkeersbord is geplaatst met de aangepaste snelheid naar 100 km/uur tussen 6.00 en 19.00 uur, dan is er meteen een kans op een boete als je te snel rijdt. Een geplaatst en niet afgelakt bord is immers een geldig bord.

De omzetting van het snelwegennet naar de nieuwe maximale snelheid overdag gaat officieel op 16 maart in. Maar in totaal moeten er rond 400.000 borden worden vervangen of aangepast en dat lukt niet in één nacht. Het omzetten vindt al plaats vanaf donderdag 12 maart en vanaf dan geldt voor alle stukken snelweg waar de nieuwe borden zijn geplaatst, dat die snelheid geldt. Word je de dag erna geflitst omdat je nog niet gewend bent aan de nieuwe snelheid, dan is dat geen excuus: rechtsgeldig is rechtsgeldig.
Het is overigens nog niet bekend of bij de operatie die 19 miljoen euro kost ook de duizenden hectometerbordjes worden vervangen of afgeplakt en of deze worden voorzien van het tijdvenster. Blind vertrouwen op de verkeersborden langs of boven de snelwegen is daarom het beste advies.

Hoe dan ook geldt maandagochtend 16 maart om 06.00 uur de nieuwe limiet overal in Nederland van 06.00 uur ‘s ochtends tot ‘s avonds 19.00 uur.

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 59 minuten geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 23 uur geleden
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1