Afbeelding
Foto: Pixabay

Is je lesprijs volgend jaar niet minimaal 46,05 euro? Dan doe je iets verkeerd

actueel

Vorig jaar was een gezonde lesprijs volgens Henk Kwant RBc, directeur-eigenaar van TAFKA Administratie en Advies voor Rijscholen in Zeist, 41,21 euro. Als gevolg van diverse prijsstijgingen is volgens Kwant in 2020 een gezonde lesprijs minimaal 46,05 euro. Wie daar onder gaat zitten, doet zichzelf tekort.

Dit berekent Kwant in de laatste editie van Rij-instructie van dit jaar. Deze ligt zaterdag aanstaande bij de abonnees op de mat. Kwant publiceert in deze editie nauwkeurig hoe hij komt tot een gezonde lesprijs van minimal 46,05 euro.
TAFKA Administratie en Advies voor rijscholen gebruikt externe bronnen en eigen gegevens waaraan iedere rijschool de eigen bedrijfsvoering kan afmeten. "De volgende vragen kunt u zich daarbij stellen: Hanteer ik het juiste tarief? Waar wijk ik af? Zijn mijn kosten in lijn met de berekeningen? Hoeveel houd ik er zelf aan over? Is dat toereikend? Rijd ik nog in de juiste auto?", adviseert Kwant onder meer.
Volgens Kwant kan het niet anders dan dat de uurprijs de komende jaren stijgt richting 55 of zelfs 60 euro. Onder andere een duurdere lesauto als gevolg van ADAS-systemen is daarvan een oorzaak. 

De complete en uitvoerige berekening en toelichting van Henk Kwant staan in Rij-instructie van zaterdag 14 december.
  

Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 uur geleden 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2
Afbeelding
SWOV: 'Rijopleiding B kan worden uitgebreid en verbeterd met hogere-ordevaardigheden' BREAKING 10 apr, 16:00 5
Beeld dient ter illustratie, dit is niet de rijinstructeur die onlangs beboet is dor de Geschillencommissie Rijopleidingen.
'Koffie drinken tijdens instructie is niet wenselijk, want oplettendheid kan daardoor afnemen' 10 apr, 12:22 21