Afbeelding

LBKR zet in op hogere, rendabele lesprijs voor iedere rijschool

actueel

Een van de belangrijkste actiepunten waar de LBKR in 2020 op gaat inzetten is een rendabele, gezonde lesprijs. "Die moet bij veel rijschoolhouders echt omhoog", zei voorzitter Jos Post tijdens een onlangs door de branchevereniging georganiseerde branchedag.

Voor Post is het helder: rijschoolhouders moeten een goede boterham kunnen verdienen, met een normale werkweek. ""Wij luisteren goed naar wat onze mensen willen en waar mogelijk zullen we daarnaar luisteren. Wat de achterban wil? Ik denk dat dat in essentie heel simpel is: een goede boterham verdienen zonder dat je daarvoor dag en nacht moet werken en dat je ook geld kunt reserveren voor pensioen en een AOV. Ja, ik denk serieus dat vrijwel iedere rijschool veel te laag zit met zijn lesprijs. Ik zie tarieven die niet kunnen en de ondernemers in de branche moeten begrijpen dat dit echt niet langer kan. Daar zullen wij ons in 2020 hard voor maken." Post zelf hanteert momenteel zelf een tarief van 50 euro per uur rijles bij afname van een pakket en van 55 euro voor een losse les en hij overweegt sterk om deze prijzen volgend jaar te verhogen. Ook de overige bestuursleden van de LBKR hanteren tarieven die boven het gemiddelde in de branche liggen.

Jos Post komt uitgebreider aan het woord over de LBKR in de reguliere editie van Rij-instructie die zaterdag 14 december verschijnt. Dan wordt ook de lesprijscalculatie van Henk J. Kwant RBc, directeur-eigenaar van TAFKA Administratie en Advies voor Rijscholen in Zeist, bekendgemaakt. Vorig jaar lag een gezonde lesprijs op 41,21 euro, volgend jaar komt daar een best fors bedrag bij. 

Afbeelding
Minister Harbers wil gedoogconstructie zwaardere elektrische bestelwagens toch op 1 juli beëindigen 27 mrt, 04:23 1
Afbeelding
Bijna 60 procent automobilisten gebruikt mobiel apparaat achter het stuur 26 mrt, 14:46 2
Afbeelding
Nieuw tv-programma De Rijles volgt instructeurs en hun leerlingen 22 mrt, 14:33 8
Afbeelding
Belasting zware motorrijtuigen geldt vanaf april ook voor lesvrachtwagen 21 mrt, 15:16 1
Afbeelding
TLN: 'Gedoogregeling besturen zware elektrische bestelwagens met B-rijbewijs moet wetgeving worden' 20 mrt, 19:13 2
Afbeelding
Aandeel elektrisch in autoleasepark gegroeid naar kwart, maar vraag is 'Blijft dit zo doorgaan?' 19 mrt, 13:47 1