Afbeelding

Pleidooi voor dragen gordel op de trekker

actueel

Stigas (een organisatie die werkt aan veilig werken in de landbouwsector) start samen met ondernemers- en werknemersorganisaties een campagne om het dragen van de gordel op de trekker te promoten.

Alleen al in 2018 waren er vier dodelijke ongelukken, die door een gordel waarschijnlijk voorkomen hadden kunnen worden. Gordel om is dus bittere noodzaak! Er is een flyer gemaakt en in de verschillende branchebladen wordt er aandacht aan besteed.
Ondernemers wordt geadviseerd bij een lokale dealer een gordel aan te schaffen. Daarnaast worden ze erop gewezen dat de Inspectie SZW een boete kan opleggen als blijkt dat er onvoldoende maatregelen zijn genomen om letsel bij een ongeluk te voorkomen. De gordel is zo'n maatregel.
Wim van den Boomen, LTO bestuurder en werkgeversvoorzitter Stigas: "Met deze campagne willen we benadrukken dat het dragen van de gordel echt belangrijk is en levensreddend kan zijn. Trekkers worden steeds groter en kunnen steeds harder rijden. Het moet een gewoonte worden om ook op de trekker en andere landbouwvoertuigen de gordel om te doen. Een kleine moeite, die veel leed kan besparen."

Afbeelding
Minister Harbers wil gedoogconstructie zwaardere elektrische bestelwagens toch op 1 juli beëindigen 27 mrt, 04:23 1
Afbeelding
Bijna 60 procent automobilisten gebruikt mobiel apparaat achter het stuur 26 mrt, 14:46 2
Afbeelding
Nieuw tv-programma De Rijles volgt instructeurs en hun leerlingen 22 mrt, 14:33 8
Afbeelding
Belasting zware motorrijtuigen geldt vanaf april ook voor lesvrachtwagen 21 mrt, 15:16 1
Afbeelding
TLN: 'Gedoogregeling besturen zware elektrische bestelwagens met B-rijbewijs moet wetgeving worden' 20 mrt, 19:13 2
Afbeelding
Aandeel elektrisch in autoleasepark gegroeid naar kwart, maar vraag is 'Blijft dit zo doorgaan?' 19 mrt, 13:47 1