Afbeelding

Automaatcode vervalt in Duitsland

actueel

In Duitsland wordt volgend jaar als eerste EU-land de automaatcode 'geschrapt'. Dat wil zeggen dat de automaatcode (code 78) de 'standaard' wordt en dat iedereen die een rijbewijs wil hebben voor een auto met een handgeschakelde versnellingsbak daar tien extra lessen  voor moet nemen. De komende maanden wordt gewerkt aan een verdere uitwerking van het idee. In Nederland worden de ontwikkelingen met argusogen gevolgd, maar het is vooralsnog onbekend of ons land ook gaat volgen.

Dit wordt in verschillende media bevestigd door Dieter Quentin, voorzitter van brancheorganisatie Bundesvereiniging der Fahrlehrerverbände. Gisteren kwam het nieuws voor het eerst naar buiten op de website van de afdeling van de branchevereniging in Nedersaksen.
Het wegvallen van de automaatcode wordt beschouwd als een grote doorbraak voor het geven van rijlessen in elektrische auto's. Elektrische auto's beschikken per definitie over en automatische versnellingsbak en dit verhoudt zich slecht tot de automaatcode. Menig rijschoolhouder overweegt om over te stappen op een elektrische lesauto, maar de automaatcode weerhoudt hem of haar veelal.


 

Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' gisteren
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1