Afbeelding

Campagne 2toDrive: start eerder met rijlessen

actueel

2toDrive start een campagne om meer jongeren te motiveren eerder te beginnen met rijlessen. Door hen onder begeleiding te laten rijden kunnen zij extra rijervaring opdoen. Het doel is om in de toekomst alle Nederlandse jongeren die hun rijbewijs willen halen, te laten deelnemen aan 2toDrive. 

Het begeleid rijden voor jongeren werd in 2011 als experiment gestart om de verkeersveiligheid te verbeteren. Jonge bestuurders zijn vaker betrokken bij ongelukken omdat ze minder rijervaring hebben. Met 2toDrive kunnen 17-jarigen extra ervaring opdoen onder begeleiding van een coach. De initiatiefnemers verwachten dat dit zal leiden tot minder verkeersongelukken onder jonge, beginnende bestuurders. 
Sinds de definitieve invoering van 2toDrive in de wet op 15 maart 2018, is de weg vrij voor nog meer jongeren om vervroegd hun rijbewijs te halen. Om de jonge doelgroep te motiveren eerder te starten met rijlessen, start 2toDrive een communicatiecampagne die tot het einde van het jaar actief zal zijn op sociale media en middelbare scholen.
De campagne wordt gehouden op social media en op middelbare scholen en duurt tot het einde van het jaar. 

Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1