Afbeelding

Powersessie met jongeren levert CBR nieuwe inzichten op

actueel

"Alles kon gezegd worden en is ook gezegd. Ik heb vervelende ervaringen gehoord, maar vooral goede ideeën over hoe het CBR hen beter kan helpen op weg naar het rijbewijs. Bijvoorbeeld tips over hoe het CBR beter kan uitleggen welke kosten je kunt verwachten na het indienen van je gezondheidsverklaring. Of hoe het gaat als je bij een psychiater of arts komt of als je een rijtest bij het CBR moet doen. Maar ook hoe je jongeren beter kunt informeren over de behandeling van hun gezondheidsverklaring."

Dit zegt directeur van het CBR Jan Jurgen Huizing naar aanleiding van een gesprek dat het CBR gisteren met een aantal jongeren had over verbeteringen bij de afdeling rijgeschiktheid. Dit wordt een powersessie genoemd. Op social media laten veel jongeren met een aandoening weten dat ze boos zijn over de lange wachttijden bij de gezondheidsverklaringen die ze nodig hebben om hun rijbewijs te halen en een aantal van hen stond begin september op de stoep bij het CBR met het YouTube-programma #BOOS. Op basis daarvan heeft het CBR hen en andere jongeren uitgenodigd om hun ervaring te delen en mee te denken met het CBR. Op donderdag 31 oktober schoven bijna 20 jongeren aan tafel bij directeur Jan Jurgen Huizing.
Huizing: "Ik ben oprecht blij verrast dat deze jonge mensen toch graag met ons mee willen denken. In een heel goede en oprechte sfeer."

De komende tijd gaat het CBR kijken hoe de ideeën van de jongeren uitgevoerd kunnen worden.

Afbeelding
Minister Harbers wil gedoogconstructie zwaardere elektrische bestelwagens toch op 1 juli beëindigen 27 mrt, 04:23 1
Afbeelding
Bijna 60 procent automobilisten gebruikt mobiel apparaat achter het stuur 26 mrt, 14:46 2
Afbeelding
Nieuw tv-programma De Rijles volgt instructeurs en hun leerlingen 22 mrt, 14:33 8
Afbeelding
Belasting zware motorrijtuigen geldt vanaf april ook voor lesvrachtwagen 21 mrt, 15:16 1
Afbeelding
TLN: 'Gedoogregeling besturen zware elektrische bestelwagens met B-rijbewijs moet wetgeving worden' 20 mrt, 19:13 2
Afbeelding
Aandeel elektrisch in autoleasepark gegroeid naar kwart, maar vraag is 'Blijft dit zo doorgaan?' 19 mrt, 13:47 1