Afbeelding

LBKR vindt steeds meer steun voor petitie

actueel

Branchevereniging LBKR verwerft steeds meer steun bij haar streven om verkeerslessen te integreren in het voortgezet onderwijs. Inmiddels hebben ook de belangenvereniging voor motorrijders MAG, TButterfly (een stichting die pleit voor apploos fietsen) en Rijschoolvereniging Gooi en Almere (RBK32) hun leden opgeroepen om de petitie die het LBKR is gestart te ondertekenen.

Begin deze maand startte de LBKR de online petitie gestart voor verkeerslessen op het voortgezet onderwijs. Dat kunnen zowel theorie- als praktijklessen zijn. De LBKR stelt zich onder andere op het standpunt dat onderzoeken een zorgwekkende stijging laten zien van het aantal verkeersslachtoffers en het asociaal gedrag in het verkeer toeneemt, alsook dat de politie zich ernstige zorgen maakt over het asociale gedrag op de weg en actiever gaat handhaven op asociaal verkeersgedrag. Wat de LBKR betreft mag iedereen - en zeker andere brancheorganisaties - aanhaken en dat gebeurt nu met onder andere de MAG. 
De petitie kan hier worden ondertekend.

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 6 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1