Logo rij-instructie.nl
Foto:

Eén op drie werkgevers heeft geen regels voor gebruik smartphone in verkeer

Ruim 1 op de 3 werkgevers in ons land heeft geen regels voor de medewerkers over het smartphonegebruik in de auto. Bij 35 procent van de bedrijven wordt van collega's verwacht dat ze altijd binnen een half uur reageren op een berichtje, ook als ze onderweg zijn in de auto.

Dat blijkt uit een onderzoek van Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA). Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) lanceerde daarom een nieuwe campagne gericht op werkgevers.
Minister Van Nieuwenhuizen startte de campagne bij een verdeelcentrum van Picnic, een online supermarkt die boodschappen thuis bezorgt met in totaal 800 elektrische bezorgwagens. Picnic start deze maand een speciaal verkeersveiligheidstraject waar MONO rijden een belangrijk onderdeel van is. Mono rijden is wat BOB voor drank is en staat voor rijden in het verkeer zonder de mobiele telefoon te gebruiken.

Van Nieuwenhuizen: " Het is moeilijk voor te stellen, maar één op de tien werkgevers vindt het een normale zaak dat hun werknemers berichten lezen en terugschrijven tijdens het rijden. Totaal onverantwoord om dit van je mensen te verwachten, want dat is gewoon levensgevaarlijk. Ook als je zakelijk onderweg bent geldt: hou je aandacht bij de weg en rij MONO."

 

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten