Logo rij-instructie.nl

Te koop: uitvaartkist van Verkeersschool Aalbregt

Een uitvaartkist. Dat is verreweg het meest vreemde kavel uit de boedel van Verkeersschool Aalbregt dat sinds vandaag wordt geveild op de website van Troostwijk veilingen. Veel gedupeerden zullen er ongetwijfeld de symboliek van inzien. Verder valt de grote verzameling Amerikaanse oldtimers op. Voor koopjesjagers in specifiek de rijscholenbranche zitten er een niet veel interessante items bij.

Vandaag is de veiling van de boedel van de failliete rijschool van start gegaan. Deze loopt tot en met 16 augustus 19.00 uur. Op een aantal items (in de wereld van de veiling heten dit kavels) is al geboden, maar dat heeft nog niet veel om het lijf. Traditiegetrouw loopt de teller zodra de sluitingstijd nadert snel op en pas na afloop kan er staat worden opgemaakt hoeveel de veiling opbrengt.

Uit te kavels blijkt dat Aalbregt een groot liefhebber is van Amerikaanse oldtimers. Pronkstukken zijn een Chevrolet Master uit 1940, een Ford Thunderbird uit 1964 en een Buick Eight uit 1950. Interessante lesauto's en -motoren zitten er niet tussen. Hooguit zijn twee bestelauto's interessant voor E achter B. Wel kunnen partijen motorkleding van het Merk Course, Solotex motorlaarzen en acht motorhelmen van pas komen.

  

 

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten