Afbeelding

Online veiling Aalbregt start morgenmiddag

Algemeen

Morgen (donderdag 5 september) start om 16 uur de online veiling van de roerende goederen van Verkeersschool Aalbregt die was gevestigd in Pijnacker. Er kan geboden worden tot en met 16 september 19.00 uur. Onder andere worden er lesauto's geveild. Op 12 september zijn er kijkdagen in zowel Pijnacker als Vlaardingen.

De online faillissementsveiling wordt in opdracht van curator mr. B.J. Tideman van Cees Advocaten te Den Haag uitgevoerd door veilinghuis Troostwijk en omvat onder andere Amerikaanse auto's, (les)auto's en kantoorinventaris. De ondergang van Verkeersschool Aalbregt is een van de grootste tragedies in de rijscholenbranche ooit. Honderden klanten die hun lespakket vooruit hebben betaald, zijn hun geld kwijt en ook Ferry Aalbregt zelf is berooid achtergebleven. Er loopt nog een onderzoek naar de oorzaak van het faillissement, waar de wildste geruchten de ronde over doen.
Inmiddels is duidelijk dat er geen doorstart komt en dat de klanten hun geld zeer waarschijnlijk voorgoed kwijt zijn. De opbrengst van de veiling komt namelijk eerst ten goede aan zogenoemde preferente schuldeisers, zoals de curator, de belastingdienst en de hypotheekverstrekker. Als er daarna nog wat overblijft, dan wordt dat verdeeld over de overige schuldeisers. maar veel zal dat niet zijn.

Afbeelding
Minister Harbers wil gedoogconstructie zwaardere elektrische bestelwagens toch op 1 juli beëindigen 27 mrt, 04:23 1
Afbeelding
Bijna 60 procent automobilisten gebruikt mobiel apparaat achter het stuur 26 mrt, 14:46 2
Afbeelding
Nieuw tv-programma De Rijles volgt instructeurs en hun leerlingen 22 mrt, 14:33 8
Afbeelding
Belasting zware motorrijtuigen geldt vanaf april ook voor lesvrachtwagen 21 mrt, 15:16 1
Afbeelding
TLN: 'Gedoogregeling besturen zware elektrische bestelwagens met B-rijbewijs moet wetgeving worden' 20 mrt, 19:13 2
Afbeelding
Aandeel elektrisch in autoleasepark gegroeid naar kwart, maar vraag is 'Blijft dit zo doorgaan?' 19 mrt, 13:47 1