Afbeelding

WOLF rijbewijsshop: actie met HEMA is gewoon marketing

Algemeen

Vijf rijlessen voor 149 euro. Op social media wordt deze actie die WOLF rijbewijsshop momenteel met de HEMA voert door menigeen (niet iedereen) getypeerd als een weggeefprijs die de markt verziekt. Maar volgens een woordvoerster is er helemaal niets bijzonders aan de hand. "De één geeft een gratis proefles ter waarde van 45 euro en wij doen het op deze manier, maar het kost net zoveel. Daarna betalen de leerlingen gewoon ons lestarief van 44 euro per uur en iedereen weet dat een leerling gemiddeld rond veertig lessen nodig heeft."

Voor WOLF rijbewijsshop - een van de grootste spelers in Nederland met rond zeventig vestigingen in Nederland - is het sop de kool niet waard. Ze begrijpen ook niets over de ophef die op social media is ontstaan. Sterker, een soortgelijke actie hebben ze al jaren met de ING en daar is nooit verder enige ruchtbaarheid aan gegeven. Maar met deze actie met de HEMA, waarover Rij-instructie gisteren berichtte, is nu opeens veel te doen. Waarbij de meningen overigens sterk verdeeld zijn. De één vindt het een actie die de markt verpest, een ander vindt het een buitengewoon slimme marketingactie.
Bij HEMA was vooralsnog niemand bereikbaar voor commentaar. Liefst drie communicatiedames worden genoemd als degene die er alles van weet en bij de laatste krijgen we het verzoek de vragen per mail te sturen.

Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 11 uur geleden
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2