Logo rij-instructie.nl

Beroepsopleiding Autorij-Instructeurs Arnhem failliet

AANGEPAST BERICHT OP 5 SEPTEMBER

Op 27 augustus is door de Rechtbank de Beroepsopleiding Autorij-Instructeurs Arnhem BV in Arnhem failliet verklaard.
Volgens gegevens van de Kamer van Koophandel is A.J. Beumer Holding met als vestigingsplaats Ede directeur. Beumer was ook voorzitter van de LBVI, de landelijke belangenvereniging voor verkeersopleidingsinstituten en is in de branche een bekend persoon.

Arnold Beumer en zijn ex-vrouw Jenny dreven het bedrijf, dat zich richtte op het opleiden van rijinstructeurs, jarenlang met veel geestdrift, totdat Arnold ernstig ziek werd. Na zijn herstel trad Arnold, hoewel zijn holding nog steeds statutair directeur was, in dienst bij een andere opleider en dreef Jenny het bedrijf in de praktijk. Volgens dezelfde gegevens van de Kamer van Koophandel werken er in totaal zes personen.

In de loop der jaren hebben tientallen rijinstructeurs hier hun opleiding gevolgd en het bedrijf had een uitstekende reputatie. In de periode tussen 1 juli vorig jaar en 30 juni dit jaar deed de opleider volgens gegevens van IBKI 74 examens met een slagingspercentage van 67 procent, waarmee het tot de best scorende opleiders behoorde. Op Facebook staan tientallen berichten van instructeurs die hier hun opleiding hebben gevolgd en die met warme gevoelens terugdenken aan hun opleiding.
Curator is mr. B.S. Witteveen in Velp.

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten