CBR
CBR

Deur CBR Leeuwarden gaat niet open: theorie-kandidaten naar huis

Algemeen

In Leeuwarden is gisteren het theorie-examen op een bizarre manier mislukt voor 146 kandidaten: de deur wilde niet open. En voor het CBR was het dan heel simpel: de examens gingen niet door.

Terwijl een grote groep mensen vanochtend gespannen stond te wachten voor het gebouw, slaagden medewerkers er met geen mogelijkheid in om binnen te komen.
Het probleem is dat de deur niet maar een deur is, maar dat deze streng beveiligd is. "De procedure voor de toegang tot CBR-gebouwen is streng, aangezien wij onze vragenbanken en data scherp beveiligen. We moeten zeker zijn dat de rechtmatigheid van de examens gewaarborgd blijft. Dit is de reden dat dit probleem niet direct oplosbaar is', liet Patricia Arkesteijn weten namens het CBR.
Kandidaten kregen de optie om examen te doen in Groningen, waarbij de kosten werden vergoed, of om kosteloos een nieuw examen in te plannen.

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 6 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1