Logo rij-instructie.nl
Foto:

VVN en Uber werken samen om verkeersveiligheid te verbeteren

Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Uber gaan samenwerken. In de komende drie jaar voeren zij samen een aantal maatregelen en campagnes uit om de veiligheid op de weg te verbeteren. De pijlen zijn hierbij gericht op de chauffeurs en koeriers van Uber, maar ook op de overige verkeersdeelnemers. Daarnaast sluit Uber zich aan bij de Verkeersveiligheidscoalitie en tekent zij het convenant op het veilig omgaan met apps in het verkeer.

Als eerste stap lanceert Uber Eats een "Fiets veilig pakket" voor koeriers*. Zo krijgen koeriers wanneer zij via de Uber app aan de slag gaan onder meer een set reflectoren, fietsverlichting, een fietsbel en een telefoonhouder. Ook krijgen nieuwe koeriers van Uber Eats verplicht een VVN-verkeersveiligheidscursus. Daarnaast neemt Uber het initiatief om uitsluitend koeriers van 18 jaar of ouder aan te nemen. Aukeline Tolman, General Manager Uber Eats Nederland, over de eerste stappen met Uber Eats: "Met deze meerjarige samenwerking hopen we verder bij te dragen aan veiligheid op de weg. Deze maatregelen moeten direct bijdragen aan veiliger fietsgedrag. Dit is een eerste belangrijke stap in onze meerjarige samenwerking, om de weg veiliger te maken voor alle weggebruikers."

Positief

VVN-directeur Evert-Jan Hulshof is positief over de stappen die Uber zet ter verbetering van de verkeersveiligheid: "Wij zijn blij met het belang dat Uber hecht aan de verkeersveiligheid en de concrete stappen die Uber in zeer korte tijd zet als het gaat om het vergroten van het verkeersveiligheidsbesef bij haar chauffeurs en koeriers. Een mooie basis om bij te dragen aan onze missie Iedereen veilig over straat".

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten