Afbeelding

CBR erkent fouten bij proces digitalisering

Algemeen

Digitalisering van processen en systemen is een probleem waar meer (semi)overheidsinstellingen mee kampen, maar het feit dat het CBR momenteel kampt met problemen met medische dossiers is wel weer een ongewenste druppel in het overvolle vat. Vandaar dat de krantenkoppen ongenadig zijn.

Het CBR heeft medische gegevens van een aantal personen die hun rijbewijs willen verlengen toegevoegd aan digitale dossiers van anderen. Deze gegevens werden zichtbaar voor anderen dan de betrokkenen en het CBR kan deze gegevens niet meer terugvinden. Tot nu zijn 71 gevallen bekend van wie onder andere gegevens van  onderzoeken van specialisten aan het verkeerde digitale dossier zijn gekoppeld. Van vijftig personen heeft het CBR het geklungel zelf ontdekt, in de andere 21 gevallen belden de betrokkenen op nadat zij bij mijncbr.nl hadden ingelogd.

Systeemonderhoud
Het CBR heeft inmiddels erkend dat er tussen januari en juli fouten zijn gemaakt. Maar best opvallend: op de eigen website wordt nergens melding gemaakt van de fouten. Onder het kopje laatste nieuws op de website staat heel ongelukkig een bericht van gisteren dat zondag 25 september systeemonderhoud wordt gepleegd en het voorlaatste bericht van eergisteren gaat over een leuke actie met Autodrop.


 

Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 13 uur geleden
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2