Afbeelding

CBR laat zich sponsoren door Autodrop bij kennismaking met ADAS

Algemeen

Het CBR laat zich voor het eerst in haar bestaan bij een activiteit sponsoren. Elke geslaagde kandidaat voor het autopraktijkexamen krijgt namelijk de komende tijd van de CBR-examinator een zakje ADAS-autodrop. Hierop staat een link naar een game op https://slimonderweg.nl/. Hier leren kandidaten op een speelse manier welke rijhulpsystemen (ADAS) er zijn in een auto en hoe je die op een veilige manier gebruikt. Ook zijn er prijzen te winnen.

Het CBR vindt het belangrijk dat ADAS (Advanced Drivers Assistance Systems) veilig en verantwoord gebruikt worden en dat start bij de examenkandidaat. Daarom heeft het CBR zich aangesloten bij de ADAS-alliantie, een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De ADAS-alliantie zet zich in om het veilig gebruik van ADAS de komende drie jaar met minimaal 20 procent te verhogen. 

Om het gebruik van ADAS tijdens het rijexamen een grotere rol te kunnen geven, doet het CBR samen met TU Delft en andere partijen onderzoek naar veilig en verantwoord gebruik van ADAS. Ook werkt het mee aan een goede voorlichting hierover, onder andere met behulp van de zakjes autodrop. Autodrop is een Nederlands snoep- en dropmerk. De eerste Autodrop kwam in 1965 op de markt.

Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 8 uur geleden
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 24 apr, 16:15
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1