Afbeelding

Overheid kan niets betekenen voor gedupeerden Aalbregt

Algemeen

Zoals te verwachten viel hoeven de gedupeerden van de failliete Verkeersschool Aalbregt niets te verwachten van de overheid. Een faillissement is een privaatrechtelijke aangelegenheid waar de overheid verder geen rol in speelt.

Dit antwoordt minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat op vragen van PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk en zijn VVD-collega Remco Dijkstra. De twee wilden weten of de overheid samen met het CBR een rol kan spelen bij het laten afrijden van gedupeerden Niet dus. Naar aanleiding van een motie van Van Dijk is de minister nog gaan praten met de brancheorganisaties en daaruit heeft zij begrepen dat op verzoek en tegen betaling lesauto's ter beschikking zijn gesteld om kandidaten te laten afrijden. Voor de leerlingen die nog niet richting examen gingen, kan de minister niets doen.

Kwaliteitskeurmerk
Van Dijk wilde verder weten hoe het kan dat een aangenomen motie van zijn collega Attje Kuiken om te komen tot een overkoepelend kwaliteitskeurmerk (deze dateert van vijf jaar geleden) nog steeds niet is uitgevoerd. Volgens van Nieuwenhuizen is daar echter wel degelijk wat meegedaan. Op basis van de motie werd in samenwerking met het CBr en de brancheorganisaties de Rijscholenkiezer ontwikkeld, maar die werd door een rechtszaak uit de lucht gehaald. De Rijscholenkiezer was namelijk oneerlijke concurrentie (want gestart met overheidssteun) ten opzichte van soortgelijke private zoeksystemen en dat mocht niet. Inmiddels zijn er, zegt de minister, een app en een Facebookgroep die de functie van de Rijscholenkiezer min of meer hebben overgenomen, maar dan zonder de mogelijkheid om een klantenbeoordeling achter te laten.

Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 11 uur geleden
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2