Afbeelding

ADAS-systemen gaan premie auto bepalen

Algemeen

Meerdere verzekeraars overwegen de premie voor een autoschadeverzekering straks grotendeels te baseren op het aantal en type ADAS-functionaliteiten – en veel minder op specifieke informatie over de berijder. Verder zal de mate van connectiviteit en 'repareerbaarheid' inclusief de te verwachten kosten voor een deel de premie bepalen. Gelijkertijd zal de leeftijd, die nu nog voor een deel de premie bepaalt, in belangrijkheid afnemen bij het bepalen van de premie.

Dit laat After sales magazine weten op basis van eigen onderzoek en informatie. Volgens het After sales Magazine bepleiten verzekeraars een database die aan de hand van de VIN-code van de auto alle ADAS-functionaliteiten benoemt. "Uitdaging voor de verzekeraars is nog wel dat niet iedere autofabrikant dezelfde specificaties hanteert. Ook kunnen ADAS bij het ene voertuig wel en bij het andere niet worden uitgeschakeld. Een wereldwijde standaard is daarom een must, vinden verzekeraars", zo laat After Sales Magazine weten.

Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 7 uur geleden
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2