Logo rij-instructie.nl

Omstreden rijinstructeur is onder bewind gesteld

De kantonrechter in Groningen heeft op 22 juli een zogeheten bewind ingesteld over de (toekomstige) goederen van Ben F. wegens verkwisting of het hebben van problematische schulden. Dit blijkt uit stukken waarover Rij-instructie beschikt. Eerder, op 12 juli, heeft F. bij de Kamer van Koophandel Verkeersschool Drive Skills in Veendam ingeschreven, maar met deze rijschool is hij vooralsnog niet actief. Overigens is er al een andere rijschool met de naam Drive Skills, in Rotterdam.

De naam van de rijinstructeur dook onlangs op bij het faillissement van rijschool Verkeersvaardigheden Nederland in Deventer. Dit werd op 5 juli uitgesproken. Volgens eigen zeggen was F. in dienst van deze rijschool en is hij evenals minstens vijftig leerlingen ook gedupeerd door het faillissement. Overigens heeft de curator in dit faillissement mr, Poiesz tegenover Rij-instructie bevestigd dat er een onderzoek loopt naar de rol van F. bij dit faillissement. De inschrijving bij de Kamer van Koophandel van Drive Skills duidt erop dat F. actief wil blijven in de rijscholenbranche, maar rijschool Drive Skills in Veendam is nog niet actief.
F. is op 16 februari 2016 veroordeeld wegens betrokkenheid bij een acquistiefraude in Veendam. Er loopt nog een hoger beroep tegen die uitspraak.  

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten