Afbeelding

Help, er komt een hulpverleningsvoertuig aan

Algemeen

Uit een steekproef door rijschoolhouders blijkt dat negentig procent van de ondervraagden niet weet hoe ze moeten reageren als er een hulpverleningsvoertuig nadert met de geluid- en akoestische signalen aan. En door die onwetendheid nemen bestuurders vaak de verkeerde beslissing.

Dit meldt Omroep Zeeland. "Heel veel mensen trappen automatisch op de rem omdat ze schrikken van de sirenes", vertelt politieagent Rinus van de Guchte de redactie. "Het beste is gewoon rijgedrag aanhouden en uitwijken wanneer dat mogelijk is", zegt Van de Guchte.

Bij naderende zwaailichten en sirenes is het absoluut niet toegestaan om de verkeersregels te overtreden. "Rij niet door het rode licht met de gedachte dat de hulpdienst dan sneller over het kruispunt steken, hou je ook gewoon aan de maximum snelheid en maak geen gekke onverwachte manoeuvres. Dat werkt voor ons het beste want op dat gedrag kunnen we anticiperen", aldus van de Guchte.

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 22 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1