Logo rij-instructie.nl
Foto:

Internetconsultatie vernieuwde WRM is gestart

De zogeheten internetconsultatie voor de nieuwe WRM is gestart. Iedereen die wil reageren op het wetsvoorstel heeft tot en met 26 augustus de tijd. Daarna worden de reacties meegenomen in de besluitvorming.

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bereidt het besluit voor tot het wijzigen van het Besluit rijonderricht motorrijtuigen 2009. Deze wijziging zorgt voor het stroomlijnen van de eisen die gesteld aan degenen die rijonderricht geven. Ze zijn ingegeven door de ervaringen met bijlessen van instructeurs uit de praktijk en deels door wijzigingen van de Wet rijonderricht motorrijtuigen 1993, die op 19 december 2018 zijn bekrachtigd.

Gunstig
De effecten pakken gunstig uit voor de rijinstructeurs door vermindering van het aantal verplichte praktijkbegeleidingen, zo laat het ministerie in de aanloop naar het uiteindelijke besluit weten. Ook kan een rijinstructeur door het volgen van de verplichte scholingsactiviteiten en eventueel een aanvullend educatief traject niet meer zijn bevoegdheid kwijtraken.

Praktijkgericht
Daarnaast wordt de invulling van het herintrederstraject meer praktijkgericht gemaakt, wat uiteindelijk de herintreding ten goede komt. De herintreder doet tijdens het traject meer praktische kennis op, die bij de latere werkzaamheden als rijinstructeur van belang zijn.

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten