Logo rij-instructie.nl

Ben Felten: 'Ik ben geen eigenaar van Verkeersvaardigheden Nederland en ben ook de dupe geworden'

Ben Felten laat in een reactie op berichtgeving van vandaag op www.rij-instructie.nl weten dat hij geen eigenaar is van de op 5 juli failliet verklaarde rijschool 'Verkeersvaardigheden Nederland' met als handelsnaam 'let's drive', maar dat hij hier in dienst was. "Jammer genoeg heb ik de pech gehad waarin beide gevallen mismanagement heeft plaatsgevonden en ik daarin wederom de dupe ben geworden", reageert hij.

Ook wat zijn eerdere veroordeling betreft waarover wordt gesproken, treft hem geen blaam, laat hij weten. Het is pure pech: "Ik ben in 2014 helaas met en malafide bedrijf in zee gegaan die mij in een fraudezaak heeft betrokken." Volgens hem speelt er nog een hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter.

Vechtscheiding
Volgens Felten, die zich niet verschuilt en gewoon met naam en toenaam reageert, zijn er twee personen die hem blijven achtervolgen en benzine op het vuur blijven gooien. Eén daarvan is zijn ex-vrouw die "Van onze privéscheiding een vechtscheiding maakt", aldus Felten.

Uit een uittreksel van de Kamer van Koophandel blijkt dat 'let's drive' de handelsnaam is van Verkeersvaardigheden Nederland is. Dit betreft een Commanditaire Vennootschap met als enige vennoot de Stichting Sponsorpartners dat op hetzelfde adres in Deventer is gevestigd. Doel van deze stichting is het 'werven van fondsen ten behoeve van (andere) verenigingen, stichtingen, goede doelen en/of andere instanties.' De enige genoemde bestuurder van deze stichting is Jan Bareld Kremer.
Curator in dit faillissement is mr. D.C. Poiesz van Poies advocaten in Sneek. We hebben hem een paar vragen voorgelegd en we hebben aangedrongen deze vandaag nog te beantwoorden.

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten