Logo rij-instructie.nl
Petra Delsing en René Verstraeten leidden het CBR.
Petra Delsing en René Verstraeten leidden het CBR. (Foto: )

Petra Delsing stopt bij CBR dat opvolger gaat zoeken

CBR-directeur Petra Delsing zal op 31 juli ongetwijfeld een zucht van verlichting slaken als zij voorgoed de deur van het CBR achter haar dicht kan trekken. Per 1 augustus  gaat zij aan de slag als kwartiermaker Artificial Intelligence bij de unit Innovatie van het Directoraat-Generaal Mobiliteit van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Nog dit jaar komt er een vervanger voor haar.

Delsing trad op 1 mei 2016 aan als algemeen directeur van het CBR. Daarvoor was ze directeur Verkeer en Openbare Ruimte Amsterdam en eerder was zij directeur Stadsbeheer Den Haag en bekleedde ze meerdere managementfuncties bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat en Rijkswaterstaat.

Vertild
Aan het CBR heeft zij zich zwaar vertild door alle problemen in de organisatie waaraan ze niet het hoofd kon bieden. Deze escaleerden dit jaar in alle hevigheid, waarna minister Van Nieuwenhuizen het CBR onder verscherpt toezicht plaatste.
De Raad van Toezicht van het CBR is op verzoek van de minister van Infrastructuur en Waterstaat bezig om nog dit jaar een opvolger voor haar te vinden. Momenteel bekleedt Jan Jurgen Huizing tijdelijk deze functie.

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten