Afbeelding

Gedupeerde leerlingen Aalbregt krijgen geen cent van de regering

actueel

Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, leeft mee met de gedupeerden van de failliete rijschoolhouder Aalbregt uit Zoetermeer, maar ze kan er niets aan veranderen en ze gaat zeker niet met de geldbuidel rammelen. "Financieel kunnen we niets voor ze betekenen. Het is natuurlijk verschrikkelijk, maar dat is bij elke ondernemer die failliet gaat. Het is nu de beurt aan de curator om te kijken of er toch nog ergens geld vandaan te halen valt."

van Nieuwenhuizen heeft contact gehad met het CBR en daarin heeft ze geconstateerd dat alle examens die gereserveerd en betaald zijn doorgaan. Verder hoopt ze dat, als uit onderzoek door de politie zou blijken dat Aalbregt een oplichter is, dat het Openbaar Ministerie direct de vervolging inzet om in ieder geval zoveel mogelijk geld terug te halen.
Inmiddels hoopt de minister dat maatregelen die onlangs zijn aangenomen hun effect hebben op een professioneel betere branche.Een onderdeel van die wet is dat elke rijschoolhouder tegenwoordig een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet hebben en het is ook niet meer mogelijk dat rijschoolhouders zich inschrijven onder twee namen. Een verplicht kwaliteitskeurmerk zit er echter volgens haar niet in. 

Kamerlid Gijs van Dijk (PvdA) vindt het ridicuul dat een dergelijk kwaliteitskeurmerk er niet komt, temeer daar de Kamer in 2014 een motie van PvdA-kamerlid Attje Kuiken heeft overgenomen om snel een keurmerk in het even te roepen. "Bizar dat minister Van Nieuwenhuizen een door de Tweede Kamer aangenomen motie om te komen tot een kwaliteitskeurmerk naast zich neerlegt. De rijschoolbranche is een wildwest met veel cowboys die snel geld willen verdienen. Het faillissement van Aalbregt is hierbij een sprekend voorbeeld. Leerlingen verdienen zekerheid, in plaats van door de minister in de kou te worden gezet."

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 9 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1