Afbeelding

Bezorgers Thuisbezorgd en Deliveroo krijgen training

actueel

Bezorgers van Thuisbezorgd.nl krijgen een uitgebreide verkeerstraining en zijn daarvoor in zee gegaan met TeamAlert. Verkeersveilig gedrag en inschatten van risico's staan centraal in de training. Ook de bezorgers van Deliveroo krijgen een training die wordt verzorgd door Veilig Verkeer Nederland.

Dagelijks nemen honderden maaltijdbezorgers op een elektrische fiets deel aan het verkeer om een maaltijd op het juiste adres te bezorgen. Om deze rit zo veilig mogelijk te laten verlopen, ontwikkelt TeamAlert deze training. TeamAlert is gespecialiseerd in jongeren en risicogedrag, geeft bijna twintig jaar verkeerstrainingen aan jongeren en streeft er naar dat alle jongeren veilig, gelukkig en gezond zijn.

Inhoud training
De training is opgedeeld in twee fases. In juli gaat een social deal van start, waarin bezorgers onderling beloven zich aan een bepaalde afspraak te houden, zoals het nieuwe appverbod dat per 1 juli ingaat. Daarnaast gaat TeamAlert de bezorgers trainen beter gevaarlijke situaties en risico's in te schatten en veilig om te gaan met de elektrische fiets. Ook wordt verkeersveilig gedrag gestimuleerd bij de koeriers. In juli gaan focusgroepen van start met de bezorgers van Thuisbezorgd.nl, zodat de trainingen, die later in het jaar zullen beginnen, volledig op maat zijn.
Ook in juli wordt gestart met trainingen van de freelance bezorgers van Deliveroo. Hierin ligt de nadruk op de nieuwe wetgeving rond het gebruik van de smartphone in het verkeer. Vanaf 1 juli wordt dit strafbaar.

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 3 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1