Afbeelding

RDW werkt aan ombouwkeuring snorfiets naar bromfiets

actueel

De RDW werkt er aan om de ombouwkeuringen van snorfietsen (scooters) op RDW-keuringsstations mogelijk te maken, om te beginnen in Amsterdam. Daarna volgen de overige keuringsstations. Een ombouwkeuring is dan mogelijk op 16 locaties in het land.

De RDW streeft ernaar om deze keuring per 1 juli 2019 mogelijk te maken op ons keuringsstation in Amsterdam. Het tarief voor deze keuring wordt maximaal € 105,00. Bij een ombouwkeuring van een snorfiets (scooter) naar bromfiets, wordt gekeken of het voertuig voldoet aan de toelatingseisen van een bromfiets. Dit betreft diverse veiligheids- en milieu-eisen.

Toename ombouwkeuring
Er was eerder weinig animo voor de ombouwkeuring van snorfietsen. De BOVAG heeft de RDW enige weken geleden verzocht om te onderzoeken of deze keuringen ook op meerdere locaties kunnen plaats vinden. Want in Amsterdam mogen bromfietsen en scooters alleen nog op de rijbaan rijden. Daarom willen steeds meer eigenaren hun snorfiets (scooter) ombouwen naar een bromfiets. De blauwe kentekenplaat wordt dan vervangen door een geel kenteken. Een bromfiets mag dan maximaal 45 kilometer per uur rijden. 

Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 9 uur geleden
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2