Afbeelding

ZZP Nederland blijft pertinent tegen verplichte aov voor zzp'ers

actueel

ZZP Nederland is redelijk tevreden over het principeakkoord over de pensioenen tussen het kabinet, werkgevers en vakbonden, maar één hete aardappel ligt nog steeds op het bordje: een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp'ers. Recent onderzoek van de organisatie leert dat 83 procent tegen een aov-plicht is. Wel ziet 88 procent een basisvoorziening voor alle werkenden een goed idee.

Dit blijkt uit een reactie van ZZP-Nederland op het principeakkoord. Deze organisatie, die een partner is van brancheorganisatie LBKR, komt op voor zzp'ers en zoals bekend is het gros van de rijschoolhouders zzp'er. Als het principeakkoord over pensioenen doorgaat, moeten bij de huidge stand van zaken zelfstandigen zich in de toekomst verplicht verzekeren tegen algemene arbeidsongeschiktheid. Daar is ZZP Nederland pertinent op tegen.

Geluisterd
Dit is het heetste hangijzer. ZZP-Nederland heeft zijn oor te luisteren gelegd bij haar achterban, heeft aan de hand daarvan gelobbyd en stelt vast dat 'geheel conform de wens van de achterban van ZZP Nederland staat er in het principeakkoord geen verplicht pensioen voor zzp'ers. ZZP Nederland is verheugd dat minister Koolmees heeft geluisterd naar de wensen van de zzp'ers. De eerdere erkenning van zzp'ers inzake de pensioenplicht houdt hiermee stand.'
Hiermee lijkt een verplicht pensioen voor zzp'ers van de baan en ook dat is overeenkomstig de wens van ZZP Nederland. 'De oplossing om zzp'ers op financieel vlak beter te laten voorbereiden op hun oude dag ligt in betere voorlichting over de belastingvoordelen en het openstellen van gunstigere spaarmogelijkheden. Daarnaast mogen alle pensioenfondsen de zzp'ers uiteraard een goed voorstel tot deelname doen', laat ZZP Nederland weten.

Afbeelding
Minister Harbers wil gedoogconstructie zwaardere elektrische bestelwagens toch op 1 juli beëindigen 27 mrt, 04:23 1
Afbeelding
Bijna 60 procent automobilisten gebruikt mobiel apparaat achter het stuur 26 mrt, 14:46 2
Afbeelding
Nieuw tv-programma De Rijles volgt instructeurs en hun leerlingen 22 mrt, 14:33 8
Afbeelding
Belasting zware motorrijtuigen geldt vanaf april ook voor lesvrachtwagen 21 mrt, 15:16 1
Afbeelding
TLN: 'Gedoogregeling besturen zware elektrische bestelwagens met B-rijbewijs moet wetgeving worden' 20 mrt, 19:13 2
Afbeelding
Aandeel elektrisch in autoleasepark gegroeid naar kwart, maar vraag is 'Blijft dit zo doorgaan?' 19 mrt, 13:47 1