Ook een check van de banden is onderdeel van het coachen van een beginnend bestuurder.
Ook een check van de banden is onderdeel van het coachen van een beginnend bestuurder.

Automatisch bandenspanning laten controleren

actueel

Binnen de campagne 'Kies de Beste Band' is een pilot gestart met het automatisch meten van bandenspanning en profieldiepte van personenauto's. In Den Haag kunnen automobilisten bij een vestiging van Gamma over een plaat met sensoren rijden en daarna een analyse van de staat van de banden krijgen. Dit betreft een innovatie van bandenfabrikant Goodyear en is een Europese primeur.

De zogeheten 'Drive over Reader' van Goodyear controleert tijdens het er overheen rijden de bandenspanning, profieldiepte en uitlijning van de wielen. De automobilist kan aan de hand van een uitdraai meteen zien of de banden opgepompt moeten worden en of het tijd wordt om ze te laten vervangen.

Kies de Beste band
In het 'Kies de Beste Band'-programma zijn onder andere het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, BOVAG, VACO, RAI Vereniging en ANWB vertegenwoordigd. Innovatieve automatische bandenmeetsystemen ondersteunen automobilisten bij het regelmatig controleren van hun bandenspanning. Een kleine honderd automobilisten grepen bij de aftrap van de pilot de mogelijkheid aan om over de 'Drive over Reader' te rijden en een groot deel daarvan was verrast dat hun banden lang niet altijd in optimale conditie waren. Circa 60 procent van de auto's reed op banden met een te lage spanning. Ter plaatse werden deze direct op de correcte spanning gebracht. 

BRON: BOVAG

Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 22 uur geleden
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2