Afbeelding

Tussentijdse toets wordt steeds populairder

actueel

De tussentijdse toets (TTT) wordt steeds populairder. In het eerste kwartaal van dit jaar zijn 14 procent meer tussentijdse toetsen gedaan dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook het aantal A- en B-examens  laat weer een stijgende lijn zien, want de 133.828 examens die in de eerste drie maanden in deze categorieën zijn afgelegd is 7 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2018.

Het CBR krijgt er niet echt een vinger achter wat de oorzaak is van de stijging van het aantal TTT's, maar denkt dat dit komt door de 'Rijbewijstips' waarmee de organisatie actief is op sociale media. Een van de tips is dat een TTT de kans op slagen groter maakt en wellicht is dat de reden voor de stijging. Het gemiddeld slagingspercentage is 50 procent, maar onder kandidaten die eerst een TTT hebben gedaan is dat 58 procent.
De drukte leidt niet, aldus het CBR, dat de reserveringstermijn van zeven weken voor he eerste en vijf weken voor het tweede examen weer wordt overschreden omdat er genoeg maatregelen zijn genomen om dit te voorkomen. Hooguit zullen er, aldus het CBR, plaatselijk langere reserveringstermijnen voorkomen.

Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 6 uur geleden
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 24 apr, 16:15
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1