Afbeelding

Nieuwe regeling voor verkeerslichten

actueel

Vanaf 1 juli is de gewijzigde Regeling Verkeerslichten van kracht. Hiermee wordt, los van een groot aantal technische zaken, onder andere het licht op groen gezet voor 'intergroen' en het 'Maastrichtse voetgangerslicht'. Ook worden hiermee regels gesteld aan de doseerlichten voor rotondes die snel in opmars zijn.

De Regeling verkeerslichten is een verzameling eisen die aan verkeerslichten worden gesteld. Voor wegbeheerders zijn deze belangrijk om de doorstroming op gang te houden. De Regeling moest worden veranderd omdat Rijkswaterstaat had opgemerkt  dat de eisen die gelden voor verkeerslichten op snelwegen een vlotte doorstroming in de weg staan. En nu men toch bezig was om dit aan te passen, zijn meteen alle regels onder de loep genomen met als gevolg de nieuwe Regeling.

Intergroen
Vanaf 1 juli is hierdoor het fenomeen 'intergroen' officieel. Bij intergroen krijgen  verkeerslichten sneller achter elkaar groen, zodat het verkeer kan doorrijden en zodat wordt voorkomen dat lichten nutteloos op groen staan.
Het zogeheten 'Maastrische voetgangerslicht' wordt ook officieel ingevoerd. Hierbij staat het oversteeklicht aan de andere kant van de weg dan de plek waar de voetganger staat.   
 

Afbeelding
Minister Harbers wil gedoogconstructie zwaardere elektrische bestelwagens toch op 1 juli beëindigen 27 mrt, 04:23 1
Afbeelding
Bijna 60 procent automobilisten gebruikt mobiel apparaat achter het stuur 26 mrt, 14:46 2
Afbeelding
Nieuw tv-programma De Rijles volgt instructeurs en hun leerlingen 22 mrt, 14:33 8
Afbeelding
Belasting zware motorrijtuigen geldt vanaf april ook voor lesvrachtwagen 21 mrt, 15:16 1
Afbeelding
TLN: 'Gedoogregeling besturen zware elektrische bestelwagens met B-rijbewijs moet wetgeving worden' 20 mrt, 19:13 2
Afbeelding
Aandeel elektrisch in autoleasepark gegroeid naar kwart, maar vraag is 'Blijft dit zo doorgaan?' 19 mrt, 13:47 1