Afbeelding

Peter van Neck geridderd voor zijn inspanningen in rijscholenbranche

actueel

Peter van Neck is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn inspanningen voor de rijscholenbranche. Vrijdag kreeg hij de onderscheiding uit handen van burgemeester Aboutaleb. De voordracht werd ondersteund door onder andere de FAM, het CBR, de gemeente Nissewaard en rijschoolhouders uit Spijkenisse.

Van Neck, eigenaar van rijschool Life in Spijkenisse, is een van de oprichters van de in 2008 opgerichte belangenvereniging VRB en is momenteel zowel voorzitter als vicevoorzitter. Daarvoor toonde Van Neck al zijn betrokkenheid bij de branche door actief te zijn binnen de kring Spijkenisse. De VRB is inmiddels de brancheorganisatie met het grootste aantal leden binnen de rijscholensector. Binnen de sector en ook onder zijn collega's in Spijkenisse wordt hij geroemd vanwege zijn betrokkenheid en inzet voor de branche. Voorbeelden zijn er te over. Zo sprong hij jaren geleden alweer op de barricades toen de oproepplaats Spijkenisse dreigde te verdwijnen. Ook is hij de motor en een van de opstellers van het Startdocument Professionalisering Rijschoolbranche, dat voor de VRB, FAM en BOVAG geldt als de ultieme aanzet tot een verdere professionalisering in de branche.
  

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 10 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1