Afbeelding

CBR haakt (nog) niet aan bij project Slim Onderweg

actueel

Het CBR is vooralsnog niet aangehaakt bij de organisaties en instellingen die het platform Slim Onderweg in het leven hebben geroepen. Slim Onderweg richt zich op alle slimme toepassingen in het verkeer, waaronder Advanced Driver Assistance System (ADAS) en bestaat sinds vorige maand.

Slim Onderweg is de naam van een breed convenant met andere als doel om licht te scheppen in de duisternis rond ADAS-systemen (Advanced driver assistance systems). Officieel luidt de doelstelling: 'Het verhogen van het veilig gebruik van ADAS door te bevorderen van doorontwikkeling, bekendheid en aanschaf." Ook het CBR is gevraagd om de overeenkomst te ondertekenen, maar daar heeft de organisatie nog geen ei overlegd.

Naast het CBR zijn onder andere RAI Vereniging, BOVAG, RDW, ANWB, de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen, het Verbond van Verzekeraars, FOCWA (de branchevereniging voor schadeherstelbedrijven), EuroNCAP, TNO, TU Delft en TU Eindhoven gevraagd het convenant te ondersteunen. Het ministerie van I&W, RAI Vereniging, ANWB en de provincie Noord-Holland zijn tot nu de partijen die hun handtekening eronder hebben gezet, zo blijkt uit de website slimonderweg.nl. Het platform is nodig omdat veel automobilisten niet weten waar ze aan toe zijn met ADAS, met als gevolg dat velen de hulpmiddelen maar uit zetten.
Of het CBR ooit aanhaakt, is nog niet bekend. Er is ook het platform The Future Mobility Network van ondernemer Joop Veenis en hij heeft gevraagd of het CBR zich bij hem wil aansluiten. 

Afbeelding
Minister Harbers wil gedoogconstructie zwaardere elektrische bestelwagens toch op 1 juli beëindigen 27 mrt, 04:23 1
Afbeelding
Bijna 60 procent automobilisten gebruikt mobiel apparaat achter het stuur 26 mrt, 14:46 2
Afbeelding
Nieuw tv-programma De Rijles volgt instructeurs en hun leerlingen 22 mrt, 14:33 8
Afbeelding
Belasting zware motorrijtuigen geldt vanaf april ook voor lesvrachtwagen 21 mrt, 15:16 1
Afbeelding
TLN: 'Gedoogregeling besturen zware elektrische bestelwagens met B-rijbewijs moet wetgeving worden' 20 mrt, 19:13 2
Afbeelding
Aandeel elektrisch in autoleasepark gegroeid naar kwart, maar vraag is 'Blijft dit zo doorgaan?' 19 mrt, 13:47 1