Afbeelding

Geen coulanceregeling voor gedupeerden CBR-dralen

actueel

Er komt geen regeling voor personen die zonder geldig rijbewijs rijden maar die kunnen aantonen dat de rijgeschiktheidsprocedure voor een nieuw rijbewijs loopt maar door dralen van het CBR nog niet is afgerond. Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dit, maar volgens minister Van Nieuwenhuizen (I&W) is het essentieel dat iemand gekeurd is. Uit cijfers blijkt namelijk dat van rond 40 procent van de personen die in de molen zit van het keuringsproces het rijbewijs niet automatisch worden goedgekeurd of zelfs worden afgekeurd en daar kun je niet mee marchanderen.

Dit heeft de minister gisteravond de Tweede Kamer laten weten, waarbij zij zich in de rug gesteund weet door de landsadvocaat die een coulanceregeling afraadt. Rutger Schonis (D66) had per motie gevraagd om deze regeling. Een andere motie van Corrie van Brenk van 50PLUS, om mensen van wie na keuring blijkt dat ze rijgeschikt zijn hiervan op de hoogte te stellen zodat ze niet nog eens bij de aanvraag van het rijbewijs bij de gemeente moeten wachten, wordt wel uitgevoerd.

ICT
SP-Kamerlid Cem Laçin en PVV'er Roy van Aalst stelden tijdens de behandeling vragen over de problemen met het ICT-systeem bij het CBR, maar hier werden niet veel woorden aan gespendeerd dan dat de minister dit gaat uitzoeken. Het tv-programma ZEMBLA meldt deze week dat de kosten van een nieuws ICT-systeem bij het CBR geen 7 maar tot nu toe 34 miljoen euro kosten.

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 5 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1