Afbeelding

LBKR waarschuwt voor te lage lesprijzen

actueel

De LBKR adviseert rijinstructeurs die voor zichzelf beginnen een goede afweging te maken van alle kosten en opbrengsten en niet klakkeloos in zee te gaan met partijen die gouden bergen beloven. "Wij vinden 50,50 euro een gezonde lesprijs, inclusief een AOV en een pensioenvoorziening. Dat hebben wij laten uitrekenen. Zit je daar ver onder, dan kun je je afvragen of dat wel ok is?"

De LBKR komt met dit advies omdat de nieuwe vereniging ziet en ook klachten krijgt over franchiseconstructies die niet goed uitpakken. De LBKR wil er ook voor deze ondernemers zijn, laat het weten. "Nog geen 40 euro per uur en dan nog honderd euro korting er achteraan, dan kan het haast niet anders dat dit ten koste gaat van de kwaliteit", laat Bert de Weerd namens de LBKR weten. "Iemand die voor zichzelf begint moet niet elke advertentie geloven, maar moet een zorgvuldige afweging maken."
 

Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 19 uur geleden 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2
Afbeelding
SWOV: 'Rijopleiding B kan worden uitgebreid en verbeterd met hogere-ordevaardigheden' BREAKING 10 apr, 16:00 5
Beeld dient ter illustratie, dit is niet de rijinstructeur die onlangs beboet is dor de Geschillencommissie Rijopleidingen.
'Koffie drinken tijdens instructie is niet wenselijk, want oplettendheid kan daardoor afnemen' 10 apr, 12:22 21