De Stint.
De Stint.

Rijbewijs voor de Stint

actueel

Bestuurders van een Stint moeten van minister Van Nieuwenhuizen van I&W een rijbewijs voor 'bijzondere bromfietsen' halen. Ook wordt een Stint voorzien van een extra rem, worden gordels verplicht en er mogen in vervolg maximaal acht personen in worden vervoerd. Het betreffen tijdelijke maatregelen. Later wordt bekeken of de maatregelen worden omgezet in permanente eisen en of er andere bij komen.

 Deze maatregelen heeft de minister genomen naar aanleiding van het tragische ongeval in Oss waarbij vier kinderen om het leven kwamen nadat een Stint was stilgevallen op een spoorwegovergang. Sinds oktober is de Stint verboden, maar gezien het belang van dit vervoermiddel voor met name de kinderopvang laat de minister het voertuig nu weer toe, maar wel onder strikte voorwaarden.
Binnenkort wordt er gepraat over een zogenoemd 'toetsingskader voor bijzondere bromfietsen waamee personen worden vervoerd', waaronder de Stint en veel soortgelijke voertuigen zullen vallen.

.

Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 15 uur geleden
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2