Jos Post.
Jos Post. Foto: Rij-instructie

LBKR verwacht eind 2019 driehonderd leden te hebben

actueel

De nieuwe branchevereniging LBKR hoopt aan het einde van dit jaar driehonderd leden te hebben. Daarna wordt een verdere groei voorzien. Ter vergelijking: de VRB is momenteel met ruim zeshonderd leden de grootste belangenorganisatie in de branche.

Dit laat Jos Post, voorzitter van de LBKR, weten op vragen van Rij-instructie. De oprichting van de nieuwe vereniging wordt op 28 maart een feit, want dan passeren de statuten bij de notaris. Inmiddels is de LBKR echter al bezig met de 'inleidende beschietingen', die onder meer bestaan uit gesprekken met de andere brancheorganisaties.

Goed gesprek
Post heeft inmiddels een positief gesprek gehad met Peter van Neck, voorzitter a.i. van de VRB, en er staat een onderhoud met Frank Hoornenborg, voorzitter van BOVAG Rijscholen, gepland. Ruud Rutten, voorzitter van de FAM, heeft laten weten de beurt even aan hem voorbij te laten gaan, onder andere vanwege een recente aanvaring met enkele sympathisanten van de LBKR op Facebook. 
Zoals het zich nu laat aanzien zullen de huidige bestuursleden van de LBKR ook in de nieuwe constellatie aanblijven, aldus Post.

Contributie
Vooralsnog wordt de contributie minimaal 20 euro per jaar. Inclusief aansluiting bij de organisatie ZZP Nederland, waar de LBKR een samenwerkingsverband mee heeft, wordt het lidmaatschapsbedrag 50 euro per jaar.

 
   

Afbeelding
Minister Harbers wil gedoogconstructie zwaardere elektrische bestelwagens toch op 1 juli beëindigen 27 mrt, 04:23 1
Afbeelding
Bijna 60 procent automobilisten gebruikt mobiel apparaat achter het stuur 26 mrt, 14:46 2
Afbeelding
Nieuw tv-programma De Rijles volgt instructeurs en hun leerlingen 22 mrt, 14:33 8
Afbeelding
Belasting zware motorrijtuigen geldt vanaf april ook voor lesvrachtwagen 21 mrt, 15:16 1
Afbeelding
TLN: 'Gedoogregeling besturen zware elektrische bestelwagens met B-rijbewijs moet wetgeving worden' 20 mrt, 19:13 2
Afbeelding
Aandeel elektrisch in autoleasepark gegroeid naar kwart, maar vraag is 'Blijft dit zo doorgaan?' 19 mrt, 13:47 1