Afbeelding

Convenant over informatie ADAS in de maak; CBR weet nog niet of het aanhaakt

actueel

Er is een superbreed convenant in de maak met als doel licht te scheppen in de duisternis rond ADAS-systemen (Advanced driver assistance systems). Ook het CBR is gevraagd om de overeenkomst te ondertekenen, maar daar is het nog niet uit. Het CBR beraadt zich er nog over, laat een woordvoerster van het CBR weten.

Naast het CBR zijn RAI Vereniging, BOVAG, RDW, ANWB, de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen, het Verbond van Verzekeraars, FOCWA (de branchevereniging voor schadeherstelbedrijven), EuroNCAP, TNO, TU Delft en TU Eindhoven gevraagd het convenant te ondersteunen. De doelstelling van het monsterverbond uidt; ""Het verhogen van het veilig gebruik van ADAS door te bevorderen van doorontwikkeling, bekendheid en aanschaf." Dit is hard nodig omdat veel automobilisten niet weten waar ze aan toe zijn, met als gevolg dat velen de hulpmiddelen maar uit zetten. Deze onduidelijkheid heeft ertoe geleid dat een aantal grote partijen achter de schermen werken aan een convenant om de bekendheid van ADAS te vergroten en automobilisten te stimuleren om ze daadwerkelijk aan te schaffen en te gebruiken.

The Future Mobility
Of het CBR aanhaakt is nog niet bekend. Er bestaat nu al het platform The Future Mobility Network van ondernemer Joop Veenis en hij heeft gevraagd of het CBR zich bij hem wil aansluiten. Rij-instructie heeft het CBR de vraag voorgelegd wat het gaat worden, maar de organisatie beraadt zich nog.

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1