Afbeelding

Rijschoolhouder Theo Vuijk zet lesauto's in voor eenzame ouderen in Den Haag

actueel

De bekende Haagse rijschool Fly-Over en strandrestaurant de Waterreus slaan de handen ineen voor een gezamenlijk doel: eenzaamheid bestrijden in Den Haag. Als start van wat een langdurige samenwerking moet worden, organiseerden zij vandaag een gezellig uitje voor zeventig Haagse ouderen, met bijzonder vervoer. De deelnemers stapten namelijk voor het eerst sinds jaren weer in een lesauto! 

Ras-Hagenees Theo Vuijk, eigenaar van de succesvolle rijschool Fly-Over en columnist van Rij-instructie, is aanstichter van dit plan. Hij vertelt: "Op televisie zag ik hoe schrijnend eenzaamheid kan zijn, en daarom heb ik besloten om mij in te zetten voor de Haagse Community tegen Eenzaamheid. Ik kwam op het idee om mensen die eenzaam zijn omdat ze geen (eigen) vervoer hebben, met lesauto's op te halen en ergens heen te brengen waar ze met anderen in contact komen. Via de Haagse Community tegen Eenzaamheid ben ik in contact gebracht met twee onderneemsters, Caroline Kalkhoven en Marion Verhagen van Leef Leuk. Zij hebben persoonlijke aandacht voor ouderen als missie. We besloten de handen ineen te slaan: ik organiseer de lesauto's en instructeurs, en zij organiseren een heel leuk uitje en nodigen de mensen uit die dit goed kunnen gebruiken. Community-deelnemer strandrestaurant De Waterreus bood meteen aan deze groep mensen te verwelkomen. Zo maken we samen onze stad een beetje mooier."
Na afloop was Theo lyrisch over het verloop van de dag. "Het sloeg in als een bom en het was één grote happening en die mensen waren er zo blij mee, niet normaal."  


De lesauto's van Fly-Over staan in gelid te wachten om de ouderen weer naar huis te brengen.


Theo Vuijk houdt een praatje voor de ouderen.

Afbeelding
Minister Harbers wil gedoogconstructie zwaardere elektrische bestelwagens toch op 1 juli beëindigen 27 mrt, 04:23 1
Afbeelding
Bijna 60 procent automobilisten gebruikt mobiel apparaat achter het stuur 26 mrt, 14:46 2
Afbeelding
Nieuw tv-programma De Rijles volgt instructeurs en hun leerlingen 22 mrt, 14:33 8
Afbeelding
Belasting zware motorrijtuigen geldt vanaf april ook voor lesvrachtwagen 21 mrt, 15:16 1
Afbeelding
TLN: 'Gedoogregeling besturen zware elektrische bestelwagens met B-rijbewijs moet wetgeving worden' 20 mrt, 19:13 2
Afbeelding
Aandeel elektrisch in autoleasepark gegroeid naar kwart, maar vraag is 'Blijft dit zo doorgaan?' 19 mrt, 13:47 1