Afbeelding

Tot nu toe 128 examens uitgesteld vanwege weer, maar de teller loopt op

actueel

In verband met de weersomstandigheden zijn er vandaag tot nu toe 128 examens uitgesteld van de geplande 2958 examens in totaal. Vooral Zuid-Holland en Zeeland worden tot nu getroffen, maar gezien het feit dat de buien over het land richting het oosten trekken, ligt het voor de hand dat de andere provincies zullen volgen. Op de website van het CBR wordt de actuele stand bijgehouden. Deze wordt zolang dat nodig is drie keer per dag ververst. 

Het CBR streeft er altijd naar om examens doorgang te laten vinden. Daarom wordt pas op het laatste moment bepaald of een examen doorgaat of niet. De lokale omstandigheden zijn leidend. Het uitstel wordt altijd doorgegeven aan de rijopleider van de kandidaat. Kandidaten worden dus altijd gewoon op de examenlocatie verwacht.

Binnen 5 weken
De kandidaat van wie het examen is uitgesteld, krijgt de mogelijkheid om zo spoedig mogelijk opnieuw examen te doen. Dit hangt af van de omstandigheden. Het CBR streeft er in ieder geval naar dat herexamens voor de auto binnen 5 weken kunnen worden gereserveerd en de overige praktijkexamens binnen 7 weken.

Theorie gaat wel door
Theorie-examens gaan wel altijd door, ongeacht de weersomstandigheden. Ga dus ruim op tijd van huis zodat je jouw examen niet misloopt.

Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1