Afbeelding

BREAKING: Wachttijd in elk examencentrum binnen zeven weken

actueel

In het overzicht met de gegevens over de wachttijden van het CBR stonden eind vorige week voor het eerst sinds vele maanden alle signalen op groen. Dat wil zeggen dat volgens deze informatie nergens meer in Nederland de gemiddelde wachttijd langer is dan zeven weken. Ook het 'hoofdpijncentrum' Rijswijk is volgens deze gegevens boven Jan met een wachttijd van vijf weken. Binnen Zuid-Holland presteert Rijswijk daarmee voor het eerst sinds lange tijd niet meer het slechtst. Dat is in deze provincie Gouda, met een wachttijd van zes weken.   

Begin dit jaar memoreerden wij op Rij-instructie nog dat alleen Rijswijk nog een wachttijd had die de gewenste 'normtijd' van zeven weken overschrijft. Dat is nu ook passé, of in elk geval dat was eind vorige week het geval. De inspanningen die het CBR zich de afgelopen twee jaar heeft getroost om de problemen op te lossen, sorteren dus nu eindelijk het gewenste effect: er is geen examencentrum meer met een onacceptabele wachttijd.

2,5 weken
Landelijk lag de termijn voor de eerste examens in de week van 7 t/m 12 januari op 2,5 weken. Voor de herexamens was dat 1,9 weken. Er zijn liefst zeven provincies waar in elke kring de wachttijd slechts één week is: Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Gelderland, Limburg en Zeeland.

650 examinatoren
Volgens het CBR werken er momenteel 650 examinatoren. In 2016 en 2017 kwamen er elk jaar zestig bij en vorig jaar waren het er 106. Dat betekent dat een op de drie examinatoren korter dan drie jaar bij het CBR werkt. Dit jaar komen er nog zeventig nieuwe examinatoren bij.


 

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1