Afbeelding

2,5 jaar cel geëist tegen rijschoolhouder die oud-leerlingen zou hebben betast

actueel

Een seksuele viespeuk en alcoholist bovendien die moeilijk met zijn handen van leerlingen kan afblijven. Dat beeld werd deze week tijdens een rechtszaak geschetst van een 49-jarige voormalige rijschoolhouder uit Alkmaar. Onder andere wordt hij ervan verdacht twee leerlingen te hebben aangerand. Daarvoor eiste de officier van justitie 2,5 jaar gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De uitspraak is over twee weken.

De man wordt verdacht van liefst dertien delicten, waaronder twee aanrandingen van twee oud-leerlingen. De jongen en het meisje kwamen bij de rijschoolhouder thuis en daar werden ze onzedelijk betast. Verder zou de man een andere oud-leerling met wie hij een relatie had, hebben bedreigd. En alsof dat nog niet alles is, is hem tevens seksueel misbruik met zijn 12-jarige dochter ten laste gelegd en hij bezat een karrenvracht kinderporno op zijn computer.

Zware straffen geëist
De officier van justitie eiste zware straffen tegen de man, die de verdachte een eenzame alcoholist noemt die zijn eigen seksuele grenzen niet kent. De verdachte ontkent alles en zijn advocaat stelde dat de slachtoffers hun verklaringen onderling hebben afgestemd om de man achter de tralies te krijgen. De rijschool is inmiddels opgedoekt.

Afbeelding
Minister Harbers wil gedoogconstructie zwaardere elektrische bestelwagens toch op 1 juli beëindigen 27 mrt, 04:23 1
Afbeelding
Bijna 60 procent automobilisten gebruikt mobiel apparaat achter het stuur 26 mrt, 14:46 2
Afbeelding
Nieuw tv-programma De Rijles volgt instructeurs en hun leerlingen 22 mrt, 14:33 8
Afbeelding
Belasting zware motorrijtuigen geldt vanaf april ook voor lesvrachtwagen 21 mrt, 15:16 1
Afbeelding
TLN: 'Gedoogregeling besturen zware elektrische bestelwagens met B-rijbewijs moet wetgeving worden' 20 mrt, 19:13 2
Afbeelding
Aandeel elektrisch in autoleasepark gegroeid naar kwart, maar vraag is 'Blijft dit zo doorgaan?' 19 mrt, 13:47 1