Afbeelding

Verboden appen gaat gelden voor elke bestuurder

actueel

Appen wordt verboden tijdens het besturen van elk voertuig. In de auto en andere gemotoriseerde voertuigen was het al niet toegestaan om te appen en vanaf juli volgend jaar komt onder andere de fiets daarbij.

Dit staat in een wetsvoorstel van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) dat gisteren is gepubliceerd. "Het wordt verboden om tijdens het besturen van alle voertuigen (dus inclusief de fiets) een mobiel elektronisch apparaat vast te houden." 
Het verbod gaat gelden voor iedereen die een voertuig bestuurt, dus niet alleen fietsers, maar ook tram- en buschauffeurs en bestuurders van gehandicaptenvoertuigen. In de auto en andere gemotoriseerde voertuigen was het al niet toegestaan om te appen.
"Met dit besluit wordt een duidelijke en consistente norm gesteld: als je een voertuig in het verkeer bestuurt, wat voor voertuig dat ook is, dien je geen mobiel elektronisch apparaat vast te houden", legt Van Nieuwenhuizen uit.
 

Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1