Afbeelding

In Ouder-Amstel en Aalsmeer wordt het snelst gereden op 50 km-wegen

actueel

Bent u rijinstructeur in Aalsmeer of Ouder-Amstel? Dan ligt er een mooie extra uitdaging, want het blijkt dat in deze twee gemeenten op 50 km-wegen het snelst van Nederland wordt gereden. Dit blijkt uit onderzoek van Nationale Databank Wegverkeergegevens (NDW). Op de Waddeneilanden en de gemeenten Ferwerderadiel en Enkhuizen wordt het minst snel gereden.

De onderzoekers hebben aan de hand van historische data (van vooral flitspalen) gekeken op welke 50 km-wegen het vaakst de snelheid wordt overtreden en deze twee gemeenten springen er in negatieve zin uit. wat de reden is, is niet helder, net zo min als duidelijk is waarom in Ferwerderadiel en op de Waddeneilanden rustig wordt gereden. Een mogelijke verklaring is volgens de NDW dat in de ene gemeente meer tijd en geld wordt gestoken in handhaving dan in andere gemeentes, maar zeker is dit niet. Ook zijn de wegomstandigheden waarschijnlijk mede-bepalend. Op ruim opgezette geasfalteerde 50 km-wegen in een landelijke omgeving wordt vaker ongemerkt te hard gereden, zo blijkt. Maar dit verklaart weer waarom Zeeland en Friesland van alle provincies in positieve zin uitschieters zijn, terwijl Overijssel juist weer het slechtst presteert.

Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 12 uur geleden 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2
Afbeelding
SWOV: 'Rijopleiding B kan worden uitgebreid en verbeterd met hogere-ordevaardigheden' BREAKING 10 apr, 16:00 5