Afbeelding

'Kan ik nog wel rij-examen doen?'

actueel

Op Facebook vonden we dit bericht van de politie Blaricum, Eemnes, Laren. Lees en huiver:

'Stel je voor. Je bent 18 jaar. Je rijdt midden in de nacht met een paar vrienden door Laren. Dat doe je in een auto van je werkgever, zonder dat je daar toestemming voor hebt. Daarnaast heb je geen rijbewijs.
Je raakt de macht over het stuur kwijt en weet een ijzeren, in beton gegoten, hek uit de grond te rijden. Als de politie komt, blijk je bijna 7x meer alcohol in je bloed te hebben dan is toegestaan. De politie neemt een speekseltest bij je af, uitslag: je bent onder invloed van THC.
De politie somt het even voor je op: joyriding, rijden zonder rijbewijs, onder invloed van alcohol, onder invloed van THC, de auto van je baas aan gort gereden en een bak schade aan het hek van een ander.
De politie neemt je mee naar het bureau, want je wordt aangehouden en slaapt vannacht in de cel. De eerste vraag die je ons stelt luidt: "Kan ik donderdag nog wel gewoon rij-examen doen?"
We blijven ons verwonderen. Iedere dag opnieuw...' 
(Op de foto is de ravage na dit voorval te zien).
 

Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 16 uur geleden
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2