Afbeelding

Oudere chauffeurs moeten alsnog naar de schoolbanken om Code 95 te halen

actueel

De toch al overbelaste C- en D-opleiders krijgen het de komende tijd extra druk omdat rond elfduizend vrachtwagenchauffeurs ondanks een eerdere vrijstelling voor Code 95 alsnog moeten worden bijgeschoold. Het betreft chauffeurs die geboren zijn voor 1 juli 1955 die nog actief zijn als chauffeur.    

Dit meldt Rijschoolpro.nl vandaag. De chauffeurs waren eerder vrijgesteld van de verlichting om de worden bijgeschoold in het kader van Code 95, maar dit is niet toegestaan volgens de Europese Richtlijn. Om te voorkomen dat de zaak erg hoog oploopt en bij het Hof van Justitie wordt aangekaart, kiest minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat eieren voor haar geld. Daarom moet er nu snel een plan komen om ervoor te zorgen dat deze chauffeurs niet na 2020 moeten worden ontslagen (dit is een serieuze dreiging). Ook komt er een wetswijziging die ervoor gaat zorgen dat de Codes die ten onrechte zonder trainingen zijn gegeven ongeldig worden verklaard.
    

     

Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 11 uur geleden
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2