Afbeelding

'Maatregelen CBR zijn opening naar nieuwe toekomst rijscholenbranche'

actueel

De brancheorganisaties FAM en VRB laten weten blij te zijn dat het CBR in een brief aan de Tweede Kamer maatregelen heeft aangekondigd tegen rijscholen die slecht presteren en tegen zogenoemd 'ongewenst gedrag' om de slagingspercentages onrechtmatig op te vijzelen. "Dit is weer een stap in de goede richting. Hiermee toont de CBR directie aan dat het ook wat hun betreft menens is", onderstreept FAM-voorzitter Ruud Rutten het goede gevoel bij de organisaties.

Vorige week stuurde CBR-directeur Petra Delsing een brief aan de Tweede Kamer waarin de maatregelen worden aangekondigd. Rij-instructie publiceerde hier vorige week dinsdag over. Wat Rutten betreft maakt het CBR hiermee een helder statement naar alle opleiders. "Ik hoop van ganser harte dat minister het CBR zal steunen in deze en ook hoop ik dat dit de opening is naar een nieuwe toekomst voor de rijschoolbranche", aldus Rutten, die ziet dat de inspanningen die hij en de andere branchevoorzitters de afgelopen twee jaar heeft geleverd rendement beginnen op te leveren.

Opening
"Eindelijk is er een opening gecreëerd", zegt Rutten, die verder de directie van het CBR alle eer gunt.  "Dat dit mogelijk nu toch in een stroomversnelling komt. danken we aan de grote inzet en steun van de CBR directie. Deze eerste stappen zullen nog behoorlijk stof en kritiek doen opwaaien, maar onder het motto van 'Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden' gaan we deze strijd aan."

Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1