Afbeelding

Uitslag praktijkexamen wordt niet meer in de auto verteld

actueel

Een examenkandidaat en de begeleidende instructeur krijgen vanaf 1 juni 2018 de uitslag van een rijexamen uitsluitend te horen aan tafel bij de examinator in de praktijkexamenzaal. De uitslag wordt dan niet meer in de auto aan de instructeur meegedeeld.

de belangrijkste reden is dat het CBR open en transparant wil communiceren naar alle betrokkenen. Bovendien blijkt uit een klantpanelonderzoek dat kandidaten zich storen aan het meedelen van de uitslag in de auto. Zij moeten dan buiten de auto wachten tot de examinator de instructeur heeft geïnformeerd. "Daarbij kan bij hen de schijn ontstaan van mogelijke beïnvloeding. Dat wil het CBR vermijden. Want de examinator bepaalt de uitslag altijd onafhankelijk", aldus het CBR.
Als de examenuitslag aan tafel wordt gegeven, kan de examinator die direct uitleggen. In het geval dat een instructeur na het eindgesprek een aanvullende toelichting wil, kan hij zijn kandidaat vragen om even plaats te nemen in de wachtruimte. Vervolgens kan hij samen met de examinator bepalen of het gesprek meteen kan worden voortgezet of op een ander geschikt moment.

Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 13 uur geleden 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2
Afbeelding
SWOV: 'Rijopleiding B kan worden uitgebreid en verbeterd met hogere-ordevaardigheden' BREAKING 10 apr, 16:00 5